BERLIININ PUISTOT JA VOLKSPARK FRIEDRICHSHAIN

Berliini on puistojen kaupunki. Volkspark Friedrichshain on yksi kauneimmista, ja samalla kaupungin vanhin kansanpuisto. Volkspark on suosittu pikinik-paikka, eikä suotta. Avarat niityt  ja  puiden varjoisat katveet ovat kuin luotu päivänpaistatteluun. Puiston vehreydessä kelpaa myös lenkkeillä  ja lapsien iloksi on rakennettu näyttäviä leikkipuistoja. DDR:n aikana puistossa sijaitsi myös maauimala, joka on rapistuttuaan kuitenkin purettu myöhemmin.

Kukkulan laella

Puiston keskellä kohoaa sodan raunioista keinotekoisesti rakentunut kukkula, jonka laelta on ollut joskus hieno näkymä yli kaupungin. Nykysin kasvillisuus haittaa näkyvyyttä melkoisesti, joka saattaa tulla hienoisena pettymyksenä sille, joka on korkealle mäen nyppylälle kivunnut. Näköalapaikan kaiteisiin on kuitenkin merkitty ilmansuunnat ja keskeisimmät kaupunginosat.

Volkspark Friedrichshain

Volkspark Friedrichshain – Berliinin vanhin kansanpuisto

Satujen suihkulähde, Märchenbrunnen

Volkspark Friedrichshain perustettiin Fredrik II Suuren toimesta vuonna 1846. Sen yhteyteen rakennettiin tuolloin myös Martin Groupiksen suunnittelema Friedrichshainin sairaala. Puiston kruunaa sen eteläosassa sijaitseva  suihkulähde,  Märchenbrunnen, joka kuvaa Grimmin veljesten satu- ja eläinhahmoja. Kaunis Märchenbrunnen oli yksi puiston harvoista rakennelmista joka säilyi sodan tuhoilta, vaikka sekin jouduttiin restauroimaan jälkeenpäin.

Märchenbrunnen

Märchenbrunnen

Joutsenlampi ja vanha paviljonki

Puistossa on kaksi lampea, joissa linnut uiskentelevat kesähelteellä mielellään. Aivan joutsenlammen vieressä sijaitsee Café Schönbrunnin ravintola , joka on rakennettu DDR:n aikaisen vanhan paviljongin tiloihin. Ravintolassa voi nauttia sunnuntaibrunssia tai istua iltaa olutpuutarhassa. Kesäisin puistossa toimii myös ulkoilmaelokuvateatteri. Kaikessa idyllissään ja maijapoppasmaisessa tyylissään Volkspark Friedrichshain vakuuttaa kaikki puistojen ystävät.

Iso lampi ja suihkulähde

Iso lampi ja suihkulähde

 

Tämä keksintö ansaitsisi jo patentin: perheenisä ja kuljetettava DJ-vaunu

Tämä keksintö ansaitsisi jo patentin: perheenisä ja kuljetettava DJ-vaunu

Volkspark Friedrichshain | Am Friedrischshain, 10249 Berlin | Raitiovaunu M4 am Friedrichshain tai M5, M6, M8 Platz der Vereinten Nationen