GLÜCKLICH AM PARK – muotia ja vohveleita berliiniläisittäin

Weinberg-puiston kulmassa sijaitsevasta Glücklich am Park-kahvilasta  ei päälle päin heti arvaisi, että yläkerrasta löytyy muotia. Alun perin Oderbergerstrassen pienestä Kauf dich glücklich-kahvilasta alkunsa saanut yritys on tehnyt uuden aluevaltauksen ja suosiolle ei näy loppua. Kahvilaketjun nimi Kauf dich glücklich (osta itsesi onnelliseksi, vapaa suom.) on tietenkin keksitty ironinen pilke silmäkulmassa, sillä kaikkihan tietävät, ettei näin ole, kunhan joskus piristää ;).

Alakerran jäätelöbaarista voi siis kahvittelun jälkeen suunnata portaita ylös shoppailukierrokselle.

Kahvila sisältä

Kahvilan yläkerrassa

LahjatavaraaKahvila yläkerrassa

Berliiniläisiä trendejä ja katutyylejä

Vaatteiden lisäksi Glücklich am Park:n kokoelmaan kuuluu kenkiä, laukkuja sekä uniikkeja koruja ja lahjatavaraa, kuten kirjoja.Vaatemerkkejä on laidasta laitaan niin suuremmilta kuin pienemmiltäkin valikoiduilta eurooppalaisilta muotibrändeiltä. Painopiste on niin sanotusti berliiniläisessä ja skandinaavisessa tyylissä ja on katutyyleille uskollinen. Uusista tuulista informoidaan kiitettävästi niin liikkeen omillla sivuilla kuin sosialisessa mediassakin.

Syysvalikoima

Nilkkurit ja neuleet <3

Koruja

Statement-koru

Bar25-kirja

Kaisa

Kevät-collection

Nilkkureita ja mokkasiineja

Kauf dich glücklich – kaikki on kaupan

Ketjun ensimmäinen toimispiste löytyy Oderbergerstrasselta Prenzlauerbegin sydämestä (läheltä Kastanienalleeta). Kahvilan periaate onalusta alkaen ollut, että kaikki on kaupan. Teorissa tämä tarkoittaa sitä, että että DDR:n aikainen sohva, jolla juuri istut syömässä jäätelöä, saatetaan tulla hakemaan alta pois, sillä se on juuri myyty jollekulle. Sittemmin Kauf dich glücklich on Kastanienalleen kahvila-putiikin lisäksi laajentunut myös muihin Saksan kaupunkeihin, ainakin Bremeniin ja Müncheniin.

Berliinin parhaat vohvelit?

Kauf dich glücklich:llä sanotaan olevan kaupungin parhaat vohvelit, jotka tarjoillaan asianmukaisin lisukkein jäätelöllä, kermavaahdolla, suklaakastikkeella, hillolla tai sesongin tuoreilla marjoilla. (tässä huomutettakoon että vohveli-annos on todella täyttävä. allekirjoittaneelle pojat ehdottivat kyytipojaksi olutta, josta onneksi ymmärsin kieltäytyä sillä jälkeen päin ajatellen kaljan ja vohvelin yhdistäminen oli varmaankin tarkoitettu vitsiksi). Myös aamiaista on tarjolla eri versioina.

Kauf dich glücklich Oderbergerstrassella

Kauf dich glücklich Oderbergerstrassella

Shoppaa muotia Berliinistä verkossa

Kauf dich glücklich edustaa jopa tiettyyn ärsyttävyyteenkin asti tyypillistä Mitte-Prezlauerberg skeneä. Suloisen retro-tyyliin sisustettu kahvila on kuitenkin hyvin viehättävä, joskin myös usein täynnä ja nykyisin hyvin myös turistien tiedossa. Jäätelö-vohvelin odotteluun saattaa siis vierähtää tovi. Jos paikan päälle ei näistä tai muista syistä kykene, voi kokoelman katsastaa myös netissä, sillä liikkeellä on myös online-sivut. Postipaketit toimitetaan myös muihin EU-maihin.

Kauf dich glücklich – Glüucklich am Park | Kastanienallee 54, 10119 Berlin Mitte
Kauf dich glücklich – Kahvila | Oderbergerstr. 44, 10435 Prenzlauerberg