Muotitapahtuma Montagsmarkt – Fashion Designer Circus

Berliinissä järjestetään nykyisin tiuhaan muotitapahtumia, joissa nuoret suunnittelijat ja pienemmät brändi-nimet voivat myydä ja esitellä luomuksiaan. Näistä viimeisimpänä on pistänyt tuulemaan Montagsmarkt-niminen designermarkt-instiuutio, jonka viime viikonloppuinen “Fashion Circus” -nimeä totteleva muotitapahtuma oli  järjestetty yhteistyössä Live Networking for Fashion & Art:n kanssa.

Fashion Circus Berlin 2014

Fashion Designer Markt

Montagsmarkt

Music

Berliini – nouseva muotimetropoli

Iltapäivällä talo oli jo täynnä muodin ja designin ystäviä. Kaksipäiväinen happening oli kerännyt yhteen noin 90 näytteilleasettajaa, joiden tarjonta koostui muoti-, street wear-, accessories- ja design-tuotteista. Huikea valikoima selittyy jo silläkin seikalla, että Berliini tunnettu maineestaan luovien alojen kaupunkina ja sen asema keskieurooppalaisena muodin, ja varsinkin katumuodin metropolina on nousussa. Tapahtuman kulinaristisesta puolesta piti huolen berliiniläinen Bite Club ja musiikillinen line up oli hallussa eri esiintyvien DJ:in.

Augen zu

Dresdeniläisen Nikkifakturin grafiikkaa.

Cluthes

Patkas Berlinin erikoisuutena ovat kauniin yksinkertaiset nahka-asusteet ja -laukut.

Accessoires

Päähinemuotia Berliinistä.

Shit Shop

Kaverukset Mirkka ja Johanna tutustuvat suositun berliiniläisen bloggaajan Bonnie Strangen Shit Shopin tarjontaan.

It's a Boy

Shit Nails

Fashion & Design

Montagsmarkt Berlin

“Minimal” on Berliinissä musiikin ohella valttia myös katumuodissa

IMG_9196

Pau Esteve on berliiniläistynyt suunnittelija Barcelonasta.

IMG_9195

Miten olisi uusi tatuointi?

IMG_9184

Reput ovat edelleen ajankohtaisia Berliinin kaduilla – toimivat etenkin pyöräillessä.

Montagsmarkt upstairs

Katumuotia vanhan Itä-Berliinin puitteissa

Tapahtumapaikan virkaa toimitti entinen DDR- tavaratalo Brunnenstrassella, jonka kahden kerroksen särmikkään rosoiset puitteet tekivät jälleen kerran vaikutuksen myös tämänkin kaltaisen tapahtuman merkeissä (lue aikaisempi postaukseni Kaufhaus Jandrofin Depeche Mode-näyttelystä täältä).

Tapahtuman suosio kertoo, että tämänkaltaista halutaan lisää. Katumuotia, inspiraatioita, designia, nuoria suunnittelijoita, elektroa sekä hyvää ruokaa ja juomaa alkukeväisenä lauantai-iltana Berliinissä – mitä voikaan vielä enempää toivoa. Lisäksi sisäänpääsy oli ilmainen. Montagsmarkt ja Fashion Circus#2, jäämme kuulolle!

Upstairs

Fashion Circus2014

Kaufhaus Jandorf

Mukana olleita suunnittelijoita:

BIRKE VON MAARTENS, HÄNSKA RUSCKSAKS’S, THE SHIT SHOP, TWISTET TALENTS, TARTAR BERLIN, BARRE NOIRE, PERLENSÄURE IMMORTAL, AMBRA FIORENZA, VEKTOR, FRANZIUS, ETC ETC

Kaufhaus Jandorf | Brunnenstrasse 19-21, 10119 Berlin MITTE | U-Bahn U8 Rosentaler Platz ja Brunnenstr.