GRANATENGARTEN – muotia Berliinistä

Granatengarten on pieni individuelli muotiputiikki, joka sijaitsee entisellä kotikadullani Kreuzbergissä. Jo silloin liikkeen viehättävä ulkoasu herätti huomioni. Myöhemmin liikkeessä käydessäni tutustuin Nadineen, muotisuunnittelijaan Granatengartenin takana. GG: n tyyli tuntui heti omalta ja mikä parasta, hinnat ovat laatuun ja yksilöllisyyteen nähden yllättävän edulliset. Vaatteet valmistuvat usein liikkeessä sen aukioloaikana – uniikkia muotia Berliinistä aivan kirjaimellisestikin.

IMG_8440

Granatengarten collection

Pieni muotiliike Kreuzbergissä

Kaikki sai alkunsa kun Nadine huomasi pienen liiketilan tyhjillään Falckensteinstrassella lähellä Schlesisches Torin metroasemaa. Granatengartenin tarina alkoi kehittyä kuin itsestään sen ympärille. Aluksi myynnissä oli lähinnä omatekoisia laukkuja ja vintage-aurinkokolaseja, nykyisin Granatengartenilla on vaihtuva valikoima vaatteita, kuten väljän mallisia paitoja, mekkoja ja takkeja sekä pehmeistä materiaaleista valmistettuja isoja huiveja.

Don't Berlin The Hype
Grantengarten
Granatengarten

Kotoisia juttuja ja persoonallista berliiniläistä tyyliä

Tunnusomaista Grantengartenille on rento, tyttömäinen ja trendikäs, mutta omaleimainen tyyli. Leikkaukset ovat graafisia ja laskeutuvia ja materiaalit pehmeitä ja miellyttäviä päällä. Nadine kertoo saavansa inspiraationsa musiikista, valokuvauksesta ja aidoista ihmisistä. Piikkikorot ja pintaliito eivät siis kuulu Granatengartenin juttuun, vaan tärkeintä on hyvä olo ja viihtyvyys – täällä ei kumarreta Berliinin muoti-skenelle vaan kaikki lähtee tutusta, arkisesta elämästä kotoisten asioiden parissa. Suurin osa asuista valmistuu paikan päällä liikkeen aukioloaikana, joka lisää ainutlaatuisuuden tuntua. Liikkeessä on usein myynnisstä myös suunnittelija-ystävän koruja ja pientä paperitavaraa. Seuraavaksi kun siis suuntaat tiesi Kreuzbergiin, tutustu ihmeessä Granatengarteniin!

Talvi-panta
Huivit
IMG_8454

Ompelupöydällä valmistuu legginsit
Päivä Granatengartenissa
Ikkunasomistusta

GRANATENGARTEN| Falckensteinstrasse 4, 10997 Berlin, KREUZBERG | U1 Schlesisches Tor | Avoinna ma – la 12-19