RALF SCHMERBERG ja Berliinin aika

Ralf Schmerberg on saksalainen taiteilija, valokuvaaja ja ohjaaja. Der Tod nimmt sich einen Tag nach dem anderen- näyttely koostuu taiteilijan Berliinin vuosien aikaisista töistä ja on ensimmäinen Schmerbergin retrospektiivinen näyttely. Esillä on valokuvia, lyhytfilmejä ja multimediaa. Näyttelyn tilat kuuluvat ainakin tällä hetkellä Mindpirates -nimiselle taiteilija-projektiyhteisölle. Satunnaisesti täällä järjestetään myös bileitä, konsertteja ja luentoja.

Inspiraationa Berliini

Kaikki näyttelyn teokset ovat jollain tavalla kosketuksissa Berliiniin – rakkaudesta Berliiniin ja berliiniläisiin. Schmerbergin valokuvataiteessa on nähtävissä tarinoita ja ihmiskohtaloita, elämyksiä ja inspiraatioita. Näyttelyn taaimmaisessa huoneessa esitettävät musiikkivideot ja mainokset ovat kuitenkin näyttelyn parhaimmistoa ja aika vierähtää huomaamattomasti filmeihin syventyessä. Käsittämättömän kaunis on etenkin ilotulituksia kuvaava Licht für Alle- lyhytfilmi. Näyttely saa jatkoa alakerran projekthuoneissa.

Schmerberg on tuottanut mainosfilmejä muunmuassa Afri-Colalle, Nikelle ja Lufthansalle ja tehnyt musiikkividoita esimerkiksi die Toten Hosenille. Hän on ollut myös yhteistyössä AIDS:n vastaisen kampanjan kanssa. Schmerberg on saanut kansainvälistä tunnustusta ja osa hänen töistään on esillä Museum of Modern Artissa New Yorkissa.

Licht für Alle

Der Tot nimmt sich einen Tag nach dem anderen – näyttely avoinna 16.11.2012 – 1.3.2013  tiistai- lauantai 17-24 (suurinpiirtein)

Mindpirates
Schlesische Strasse 38, sisäänkäynti takapihalla