STATTMARKT STATTBAD WEDDING – katutaidetta ja vanha uimahalli

Katutaiteen näyttely Stattbad Weddingissä

Itselleni tuli oikeastaan yllätyksenä, että hyvistä bileistään tunnettu Stattbad Wedding järjestää muitakin tapahtumia. Urbaanin katutaiteen STATTMARKT on vanhan uimahallin tiloissa maalauksia, graffiteja, tilataidetta ja videodokumentteja esittelevä väliaikainen galleria. Rapistuneet kaakeloidut huoneet ja rosoiset kellaritilat ovatkin kieltämättä juuri oikeanlaiset tämänkaltaiselle alakulttuurin näyttelylle.

Useampien taitelijoiden joukosta mainittakoon berliiniläiset kulttinimet Alias ja Anton Unai. Mukana ovat niin Vernibuksen uuteen uskoonsa häivyttämät mainoskuvat Kate Mossista kuin Doppeldenkin tietokonepeli-maailmasta vaikutteensa saaneet miniatyyri-hahmotkin. Uima-altaaseen rakennettu vesi-valoinstallaatio toimii ikäänkuin  avauksena ja videodokumentti Weddingiläisen kerrostalon seinämaalauksen valmistumisesta johdattelee tunnelmaan.

Berliini, Euroopan katutaiteen metropoli?

Suurin osa taiteilijoista on Open Walls -nimisen gallerian jäseniä. Sen taiteellinen johtaja ja perustaja Guillaume Trotin pitää Berliiniä Euroopan johtavimmista street art -metropoleista. Kuitenkin sen asema on hiljalleen uhattuna ja siksi Stattmarkt onkin eräänlainen kannanotto Berliinin vapaan katutaiteen säilyttämiseksi. Stattmarkt on Stadbad Weddingin laajin tähän mennessä järjestämä näyttely ja tuotettu yhteistyössä Wedding Walls- katutaideprojektin kanssa.

Mukana olevat taiteilijat:

UST, ALIAS, ANTON UNAI, VERMIBUS, MAROK, DOPPELDENK, MARKUS MAI & MORITZ ARNOLD, $ASKIA, SP38, YZ, BR1, BLO, PROST, KEN, EMESS, STEPHEN HIAM, GIACOMO SPAZIO, ELIOT, BASE23, DAVID JOHANNSON, SONI RIOT, DUNCAN PASSMORE, YUKIKO, JOHANNES CONRAD & BEATA NIEDHART

 

Stattbad Wedding: Gerichtstr. 65 | S+U Wedding und S-Humboldthain

6. – 9. joulukuuta 12:00-19:00 I 13. – 16 joulukuuta 12:00-19:00 I Pääsymaksu 5 €