MANKii Vintage

Mankii Vintage on vintage-vaatteiden ja -asusteiden liike Mittessä. Erikoisuutena on vaatteiden kustomointi ajankohtaisimpien trendien mukaisiksi, esimerkiksi värjäämällä tai niittejä kiinnittämällä. Mankii Vintage aloitti toimintansa vuonna 2009 verkkokauppana, kunnes tilat liikeelle löytyivät. Toinen liikkeen perustajista Jasmin sanoo, että vintagea on hankala myydä onlinena, ja siksi putiikin avaaminen olikin oikea ratkaisu. Silti Mankii jatkaa edelleen myös online-tilauksia varkkokauppa DaWandan kautta.
Mankii Vintage sijaitsee kivenheiton päästä Hackeschermarktin vilinästä Gormannstrassella. Gormannstrassea, kuten sen poikkikatua Mulackstrasseakin voisi kutsua  berliinin muodin kultaiseksi kolmioksi. Täällä monella paikallisella suunnittelijalla on liikkeensä.

Hyväntekeväisyydestä uhanalaisille apinoille

Liikkeen hassunkurisella nimellä on myös tarinansa. Mankii tulee swahilin kielen sanasta apina, joka myös muistuttaa englannin monkey sanaa saksalaisittain lausuttunua. Mankiilaiset olivat lapsina kovia tykkäämään apinoista ja siten  suurin osa liikkeen myyntituloista lahjoitetaankin uhanalaisten orankutankien hyväksi.

Laatu-vintagea Berliinistä

Liikkeen vaattet, asusteet ja korut ovat valikoitua laatu-vintagea. Merkeistä löytyy Escadaa, Moshinoa, Chanelia, YSL:ia ja Givenchyä. Lisäksi itse kudottuja, väljiä ja pehmeitä neulepuseroita on tarjolla.  Myös korjauspalvelu toimii, jos haluttu vaate ei ole mittojen mukainen. Tämän kaiken huomioon ottaen on hintalaatu-suhde loistava.

Farkkushortsien Mankin tyyliin ja itsetehtyjä neuleita

Farkkuliivin uusi ilme
Kun tämännäköinen Mankiin tuunaama batiikki-niitti-farkkutakki nähtiin eräässä televisio-lähetyksessä Tokyo Hotelin laulajan yllä, siitä tuli heti hitti.

Nahkakkeja ja -laukkuja
Mustia biker-tyylisiä nahkatakkeja.

Valkoinen turkki ja punainen farkkutakki
Päällysvaatteiden osalta Mankii on joka fashionistan paratiisi.

Koruja ja neuleita

Mankii Vintage

 

MANKii Vintage | Gormannstr.16, 10119 Berlin | U-Bahn Rosenthaler Platz | aukioloajat täältä

Kaikki kuvat Kaisa